03 februar 2006

Et trist syn


En død and ved Kongens Brygge. Man kan jo trekke sine egne konklusjoner.

21 kommentarer:

Arvid Høidahl sa...

Fantastisk bilde.

Harald sa...

Jeg sier bare..... SPRIIIIIIING!!!!!!!!!!!!

FUGLEINFLUENSAEN ER BLANDT OSS!!!!!!!!!!!!!!!

takk for hintet D

Anonym sa...

I svenska korsord står ofta "fylle fågel"=alikan.Nu finns det bildbevis på att den finns ; )

Anonym sa...

Jeg bare lurer litt på om det er en innflyttet Gressvik-jente som skriver på svensk i kommentarene dine ?

Dag sa...

Nå lurer jeg på hvem dere er begge to? (Hvis man velger "other" istedetfor "anonymous" når man kommenterer, kan man skrive navnet sitt. Eller utgi seg for en annen.)

Lise sa...

Aj, sorry. Feigt å være anonym. Jeg har forøvrig undersøkt med vedkommende jeg mistenkte for å ha skrevet det svenske innlegget.
Hun var helt uskyldig, men skulle sjekke ut bloggen din :-)
Du vet nok ikke hvem jeg er, men jeg heter Lise, og vet jeg snakket med deg et par ganger når du studerte på Tune.Jeg gikk tilfeldigvis inn på denne siden, da jeg så bildet av deg i avisen i forbindelse med hankø-utbyggingen. Familien min har hytte der, så jeg ble litt nysgjerrig på om du hadde skrevet noe om den saken. Så ble jeg sittende å le litt av måten du skriver på, for du er faktisk veldig morsom. Og litt smart, tror jeg :-)

Lise sa...

Glemte å skrive at jeg er fra Halden ( selv om jeg ble tvangsflyttet til Fredrikstad i en alder av 25 år)
Etter å ha lest litt her, skjønner jeg at du jobber i Halden ??
Fin by ?
Hm.

Dag sa...

Lise... Hm. Husker nok ikke hvem du er, nei. Hva snakket vi om?

Hvis det finnes et krav fra leserne at jeg skal skrive mer om mine politiske erfaringer, så prøver jeg nok å få til det. Når det gjelder Hankø-saken var ikke den helt lett, men for å være veldig kort gikk jeg imot pga. hensynet til strandsonen.

Det stemmer at jeg jobber i Halden. Det er en fin by, men jeg foretrekker naturligvis Fredrikstad.

Lise sa...

Nei, hva snakket vi om ? Litt ymse.
En gang på Expo, en gang på Contacten, - ikke noe rart at du ikke husker meg, - jeg studerte ikke på Tune.

En gang var jeg og min venninne på Rema for å kjøpe med oss litt egnet niste til en dag på Mærrapanna i sommervær. Vi kom til kassen, og der satt du ( oj, så tilfeldig )
Vi hadde bl.a handlet med oss en mango, og du spurte " hva slags melon er dette ?"
Det synes vi var gøy.

Dag sa...

Det kan være vanskelig å skille mellom mango, galia- og honningmelon skal jeg si deg. Og det er dårlig gjort å rakke ned på fattige studenter som prøver å livnære seg som kassadamer.

Lise sa...

Mangoen er glatt, eggformet og rødgrønn, av og til med gulskjær. Galiamelonen er grønngrå, rund og ruglete å ta på. Og honningmelonen er noe for seg selv,- oval og gul som solen, glatt og fin.

Ingenting er som mango.
Men for all del, datanerd-kassadamer skal vel ikke vite mest om eksotisk frukt ? Tryggere med frukt som har har vært i fruktdisken siden vi var barn. Eple og banan er vel crazy nok ?(som dessert etter Grandiosaen...:-) )

Jeg har visst en ide om at datafolk har litt ensidig kosthold.

He, he...


Hilsen en som egentlig sørger litt over den døde haldenser-stokkanden

Dag sa...

Det er ikke noe poeng i å belære meg om frukt lenger, for jeg har slått dem opp på Google. Jeg føler meg mer tilpass bak et tastatur som ikke bare har tall, for å si det sånn. Det var koselig å jobbe som kassadame, men når man stort sett bare snakker med folk om er hvor mange poser de skal ha, blir man etter hvert lei. Husker at jeg tenkte på å lage en webside med instruksjoner for kunder, men det ble med tanken. ("Nei, den er ikke gratis!") Nå dekker haderkunder.dk det behovet, tenker jeg.

Vi datafolk spiser ikke dessert. Spesielt ikke etter en Grandiosa, siden den er så liten at man kan spise hele og så stor at man blir uggen og uvel av det.


Anden ligger under en liten haug med snø nå, så det er fremdeles mulighet til å gi den en anstendig begravelse. (Ordspill utelatt av respekt.)

Lise sa...

Ha, ha..Det var en utrolig bra side! Utrolig sjarmerende å lese danske butikkansattes frustrasjon over tossete kunder ( jeg har ikke funnet ut hva som er mitt favorittord på dansk, men tosset er i hvertfall på listen )

Men,helt ærlig : Du synes det er LITT irriterende å betale en krone for en pose på super`n ?

Jeg tenkte på det her om dagen, da jeg kjøpte en gave i en klesbutikk. Først pakket damen genseren inn i et silkepapir. Så fikk gaven en delikat eske å ligge i, og deretter bar det i vei med glanset papir og et fiffig bånd med mange krøller.
Jeg betalte selvsagt ingenting for det, og jeg fikk også en kul pose med tråd-håndtak å bære det hele i.
Det kaller jeg nice !

Jeg betaler gladelig for å ha noe å bære ost og melk i ( og for å gjemme Grandiosaen..), men jeg mener bare at det egentlig ikke er helt rimelig å betale for en pose, som egentlig ikke er annet enn et reklameskilt for butikken.


Nå skal jeg dra til Halden for å begrave anden.

Dag sa...

Det ikke gratis poser jeg hadde i tankene, men at alle kunder sier det samme hvis strekkoden ikke funker. Uten unntak mener de varen er gratis.

Det er vel ikke irriterende å betale for bæreposer. Det er jo bare å ta med seg noe å bære varene i hvis man synes en krone er for dyrt (for eksempel en kul pose med trådhåndtak).

Si fra når du kommer til Halden, så skal jeg vise deg hvor anden ligger.

Lise sa...

Å, ja !"Da er den gratis.." Det er tror jeg nesten jeg kan ha sagt selv ( ! )Det må være noe psykologisk. Jeg tror jeg fikk " ja, det hadde vært noe" tilbake, og da slo det meg nok hvor utrolig teit det var å antyde at den KUNNE ha vært gratis..

Ta med noe å bære varene i-trikset er sikkert lurt, men det er så fort gjort å glemme.

Nå har jeg kommet meg hjem fra Halden. Satser på at anden hviler i fred.

PS ! Synd å lese om langrennskarrieren din. Ikke gi opp :-)

Dag sa...

Det er nesten rart hvis du aldri har sagt det, for det er noe alle sier. Et par ganger prøvde jeg å kontre med "Nei, den er utsolgt", men det var det jo ingen som syntes var festlig.

Anden tror jeg fremdeles ligger under en liten snøhaug. Jeg lurer på om den er i ferd med å fryse inn i isen. Det ville være bra, for i dag gikk det en kråke rundt i havnen og virket sulten.

Jeg har ikke gitt opp min langrennskarrière, altså. Foreløpig kan den bare gå oppover :-)

Lise sa...

Nå har du smittet meg. Jeg fikk lyst til å lage meg en blog jeg også :-)
Det er nok en fordel å være dataingeniør, men det kan jo faktisk hende at jeg forstår litt mer etterhvert..

Dag sa...

Det er jo bare å gratulere. Jeg synes du har klart brasene svært godt til ikke å være dataingeniør.

Lise sa...

Det er i hvertfall gøy !
Og tusen takk for at du har kommentert på bloggen min !Det er veldig stas, synes jeg.

Dag sa...

Selv takk! Det har aldri vært så mange kommentarer på bloggen min som nå.

Lise sa...

Helt NEDERST på min blogg, har Anne begynt å spørre meg rare tekniske spørsmål, som hva en blog betyr og slikt ! Det hadde vært hyggelig om du kunne hjelpe meg litt, for hun er så krevende..
På forhånd takk !