10 april 2006

Påskekrim

Alle som ble bekymret da jeg bekjente at jeg er hektet på den populærkulturelle fjernsynsserien Prison Break, håper jeg å kunne berolige med at jeg også fyller meg med mer klassisk og tidløs kultur.

Forrige søndag dro min fetter Martin og jeg til Domkirken i Fredrikstad og hørte på Borg Bach-kors oppsetning av Matteus-pasjonen. Avisen ga den middelmådig kritikk, men vi var veldig fornøyde. Det var min første Bach-konsert, og det blir sikkert flere. Dessuten har jeg begynt å lese Idioten av Dostojevskij, og den er så langt veldig fin. (Det er ikke uten grunn at klassikerne blir klassikere -- som regel er de rett og slett bra bøker.)

Men når alt kommer til alt er det i det virkelige liv at spennende ting skjer. Og cirka klokken ett natten før vi skulle på konsert ble jeg vitne til et innbrudd. Fordi jeg ikke visste når konserten begynte, skulle jeg kjøre til Domkirken for å se om det sto noe oppslag der. Da jeg svingte inn på parkeringsplassen ved fontenen, så jeg det sto en bil der, og en mann romsterte i baksetet. Han krabbet tydeligvis bakover i bilen fra forsetet, og jeg lurte på hva han drev med. Det så tvilsomt ut, og det var det også. Da han oppdaget at jeg kjørte inn på plassen, sprang nemlig den tvilsomme skikkelsen ut av bilen, og den begynte å blinke og ule (bilen, ikke skikkelsen).

Alt jeg rakk å se av mannen, var at han hadde på en jakke som så rød ut. For at ikke noen skulle ta det som måtte være igjen av verdisaker i bilen som nå sto med et åpent vindu, måtte jeg ringe, og vente i ti minutter på, politiet. I mellomtiden fant jeg ut at konserten skulle begynne klokken 18.

3 kommentarer:

Lise sa...

Oj ! Spennende ! Du skremte tyven ! Så fett ! Det er fint med litt action i hverdagen, ikke sant? ( så lenge det ikke var din bil tyven endevendte..)

Håper politiet berømmet deg litt :-)

Lise sa...

Forresten : dersom man skal gjøre et lite brekk, hvor lurt er det da å ta på seg RØD jakke ?

:-)

Dag sa...

Det er litt lurere enn å ta på seg refleksvest. Politiet fikk mitt navn og sa takk.