21 april 2006

Noen flere bilder fra New York

Takk for de hyggelige kommentarene om bildene i forrige innlegg. Bildene som jeg er med på har jeg naturligvis ikke tatt selv (korreksjon: dvs, de fleste av dem), men dette har jeg tatt med selvutløser:


Jeg kjøpte nok ingen ikke noen t-skjorte med I heart NY på. Det jeg ville ha, var en t-skjorte som virkelig signaliserte storby, og den kjøpte jeg hos MetroNaps:

 
Dette er et etablissement hvor man kan ta seg en futuristisk lur i 20 minutter for 14 dollar, eller så kan man bli medlem og komme når man vil. I lunchtiden lønner det seg å forhåndsbooke. Mer urbant enn dette blir det bare ikke.

 
Disse urbane menneskene er sikkert medlemmer hos MetroNaps.

 
Dette bildet er tatt fra South Street Seaport. Bak andre skyskraper fra høyre ligger den andre filialen av TKTS, et byrå som selger gjenværende billetter til kveldens Broadwayforestillinger for halv pris. Den første filialen ligger på Times Square og har mye lengre kø.

Til høyre for billedkanten var en helt fantastisk fascinerende og lærerik utstilling som het Bodies. Ekte menneskekropper var konservert med polymer og stilt ut slik at man kunne se muskler, nerver, blodsirkulasjonssystemet, lunger og alt mulig annet. En slik utstilling har jeg hatt kjempelyst til å se, og derfor var jeg storfornøyd med å snuble over denne.


 
Et par bilder til av Times Square på kvelden må nesten med. Veldig kommersielt og veldig kult.

 
 
Vi var også på søndags formiddagsmøte i Times Square Church. David Wilkerson var på reise, men det var et bra møte likefullt. Og for et praktfullt menighetslokale. Ved siden av meg sto faktisk Lauryn Hill. Muligens.

 
Like ved siden av Times Square Church ligger Winter Garden Theatre, og dit gikk vi og så Mamma Mia etter møtet. Plottet var enkelt og greit, men med så mange klassiske ABBA-låter må det bare bli bra uansett.

  
Dette var samme dag som vi dro på Groove, og på veien dit gikk vi gjennom Washington Park. Her var det ganske hyggelig. Det satt noen og spilte gitar og sang mens noen andre danset til musikken. På vei ut av parken ble vi tilbudt å kjøpe dop to ganger, men vi avslo naturligvis. Senere fikk vi vite at det var dårlig kvalitet på varene man fikk der også.


Et lite tips til slutt: Sjekk åpningstidene til museene. Vi dro til Museum of Modern Art nest siste dagen klokken fem, og da var det nesten stengetid. Men siden museet holdt stengt på onsdager kunne vi ikke dra dit dagen etter, og derfor ble vi nødt til å nå rundt hele museet på en halvtime. Det holdt såvidt.

3 kommentarer:

Arvid Høidahl sa...

Helt enig.
Man kjøper ikke varer man ikke vil ha og ikke trenger når de er av dårlig kvalitet.

Vi vil også understreke rådet om å sjekke museers åpningstider. Det er dumt at et interessant museum er stengt den dagen du er akkurat på det stedet.

Dag sa...

Ja, det er dumt. Guggenheim-museet var også stengt første dagen vi prøvde å gå dit. Men man rekker jo over veldig mye på en halvtime hvis man går raskt.

Anna sa...

wow... bra bilder. du är dukitig! jag hade gärna följt med på Bodies.. På vår skola sägs det att det finns nåt liknande i källaren men ingen vågar leta sig dit, man vet ju aldrig vad man hittar... :)