19 april 2006

Litt av en reise


På folkets oppfordring kommer her en rask oppsummering av påsketuren til New York. Deltagere: meg og Stian (ja, jeg vet det er uhøflig å nevne seg selv først, men det er nå engang rekkefølgen på oss i bildet), her paa toppen av Empire State Building.


Skyskraperne er vanvittig imponerende. Dette er Trump Tower, oppkalt etter Trump. Om ikke det hadde vært noe annet å gjøre i byen enn å gå rundt og se på dem, hadde det likevel vært en bra ferie.


Times Square. Det er påbudt for bygg i dette området å ha masse lys på veggene, slik at man kan ta kule bilder.


I Greenwich Village befinner Bob Dylans gjennombruddsbar seg. Ta den, Simon!


Stian utenfor FN-bygningen. Jeg har alltid trodd at pistolskulpturen var mye større, men Luxembourg hadde kanskje ikke råd til det.


Som om vi ikke hadde gått langt nok fra før, spaserte vi over Brooklyn Bridge. Husk å ta med skritteller for å vite hvor mange mil du har gått. Det glemte vi.


Brooklyn Bridge fra en annen vinkel. Helt til høyre: Vakttårnet!


Meg og Manhattan, sett fra vannet.


Søndag kveld gikk vi til Meatpacking District og fant en klubb som heter Groove. Vi tittet inn rundt kl. 2030 og oppdaget en poetry slam. Det var gøy nok i seg selv, men da det var slutt kl 21, begynte mannen Stian håndhilser med på bildet. Navnet hans er Rahj, og sammen med et band sto han for en voldsomt kul opptreden. De gjorde "live remix" av alle slags låter til nesten 0230, og det var fullt trykk og masse energi hele kvelden. Helt genialt bra.


Ingen tur til New York er komplett uten å ha sett byen fra helikopter. Dette koster vanligvis litt over 100 dollar for et kvarter. Hvis ikke man har kontakter.


New York sett ovenifra.


Og nedenfra.


En tilfeldig fyr på T-banen. Dette bildet er bare med fordi jeg er litt ekstra fornøyd med det.


Siste kvelden dro vi på Top Of The Rock - på taket i ett av byggene i Rockefeller Center. I motsetning til Empire State Building var det ingen kø her, og man har panoramautsikt. Superimponerende.

Forøvrig var det et rikt dyreliv i byen. Vi så både fugler, ekorn og rotter. Ok, dette får holde foreløpig.

12 kommentarer:

RuneT sa...

Oj, for en arti måte å tilbringe påsken på! :D
Det må jeg gjøre en gang!
Flotte bilder! Er nesten som å være der selv. ;)
Men du må hjelpe meg å få en billig flytur hvis jeg drar dit en gang da! 100 dollar for et kvarter var litt i overkant dyrt.. men muligens verdt hver krone! :)

Harald sa...

Takk for en detaljert beskrivelse av turen. ...litt merkelig at du glemte å avslutte med "..og jeg og Stian var enige om at vi hadde hatt en kjempefin tur.".. et eller annet i den stilen! Velkommen bort! (Altså, jeg er i Uppsala, mitt hjem - og vil derfor ikke kalle Fredrikstad for "hjem", da det er "bort" for meg.

Dag sa...

Antagelig kommer jeg til å skrive ett innlegg til, for det er fremdeles litt mer å fortelle og noen flere bilder å vise frem. Men jeg burde selvfølgelig nevnt at alle var enige om at det var en kjempefin tur.

Men er det egentlig vanlig å ønske noen velkommen til et sted man ikke er selv, altså "velkommen bort"? Kan jeg i så fall si velkommen vekk til noen jeg ikke ønsker velkommen hit?

Harald sa...

helt riktig!
velkommen vekk - en passende kommentar til for eksempel Usama bin Ladin...

Anna sa...

kul å läsa! riktigt bra bilder, känner suget efter New York... nu återstår bara en fråga... (kommer nog fler sen, men för tillfället) köpte du nån I love NY-tröja?

RC sa...

Velkommen HJEM, velger nå jeg å si. Jeg har også hatt veldig lyst til å dra til NY. Lysten er ikke blitt mindre av å lese dine skildringer og se dine geniale bilder.

Lise sa...

Er du spesielt flink til å ta bilder ? Bildet du har tatt av kompisen din feks. Der hvor han står med armene i kors og venter på t-banen. Det mener jeg kunne vært hentet fra et moteblad. Det mangler bare at det står under bildet : lue 599, rødrutet skjorte 749 osv. Et utrolig kult bilde :-) Bildet av dere foran helikopteret er også veldig kult, men det kan du jo vanskelig ha tatt selv ( dersom du ikke er selvutløser-ekspert også :-) )

Venter med forventning på flere bra bilder :-)

Tror jeg så deg på Gressvik før påske, forresten :-)
Skal slenge hodet ut av vinduet og skrike "hællæææ" neste gang jeg ser deg ( hvis jeg tør )

Sigurd sa...

Hei Dag!

Det virket jo helt rått å få være i NY. Jeg har vært mange andre steder i USA, men ikke der, så jeg må få reist dit en dag! Vær velsignet! Sigurd.

Simon W sa...

Ja, ja. jeg angrer ikke på at jeg ikke ble med.....

Anonym sa...

Dag, det ser ut som du har en bailer i Lise... Ikke verst!
Lise: Den som intet våger intet vinner! Stå på.
Hva med å ringe hverandre?

Dag sa...

Hva nå? En anonym peker? Det må jeg si.

Lise sa...

Vi er bare blog-venner :-)
Det var venninna mi som var forelsket i Dag, men det var noen år siden :-)