02 juni 2006

Miljøvernere er fra mars, turister fra april

Tidligere har jeg nevnt en ordning hvor man kan betale sin egen personlige CO2-avgift når man har reist med flymaskin. Som sagt, har jeg sans for denslags; den som forurenser skal betale for det. Videre har jeg blogget et par ganger om en reise til New York. En flyreise, altså.

Den oppmerksomme leser skjønner naturligvis at her oppstår et dilemma. Hvor har det blitt av miljøverneren fra mars? Det er billig å blogge, liksom. Men for å si det med Fremtiden i våre hender: Hvorfor skal jeg la være å betale for utslippene mine?

En flyreise tur/retur New York via Amsterdam koster 532,- å annullere. Slik ser kvitteringen ut når man har gjort det:


Sitat fra kvitteringen:

Mitt klima forplikter seg til å bruke ditt bidrag til å redusere den ovenstående mengden med klimagasser gjennom et klimaprosjekt. Prosjektene blir sertifisert av uavhengig ekspertise og følger Kyoto-protokollens grønne utviklingsmekanisme (Clean Development Mechanism). I tillegg til å veie opp for utslipp av klimagasser, må prosjektene bidra til utvikling lokalt, for eksempel gjennom å skape nye arbeids-plasser, ved å overføre teknologi og kunnskap og ved å redusere lokale miljø-problemer.


Dette synes jeg er å bruke pengene fornuftig (resten av pengene jeg brukte på turen var mer for gøy).

7 kommentarer:

Anna sa...

för en miljönaiv som jag låter det nästan som ett aprilskämt - juniskämt?

Lise sa...

Enig.
Jeg får liksom ikke bestemt meg om jeg skal skrive : " Du kødder !!??" eller " All ære til deg!"

Dag sa...

Neida, dette er ikke tull. Man kan ta litt ansvar eller late som ingenting. Vi lever i en sløsekultur, og det er det verdt å minne seg på innimellom.

Lise sa...

Jeg er helt enig !
Du er et bra forbilde :-)
Jeg skal fortelle om det til elevene mine, så kanskje det sprer seg. Dette er ikke, som jeg vet, veldig vanlig å gjøre blant folk som ikke er så miljøbevisste som deg.

Dag sa...

Det er et ganske nytt tiltak også.

Anna sa...

det låter ju smart. men är det verkligen så billigt? man kanske skulle införa en individuell miljöskatt..?(säger en svensk som skadats av sossestyre...)

Dag sa...

Det har jeg også lurt på om det er. Men hvis det egentlig er dyrere, betyr ikke det at det er veldig vanskelig å "gjøre opp for seg", og at feriereiser er uforsvarlig.

Det finnes jo miljøskatter, CO2-avgifter osv., men de er vel sjelden øremerket til miljøtiltak. Akkurat som alle avgiftene på bil som så mange irriterer seg over.