16 juni 2006

Jeg: nerd

I forigår så jeg et bilskilt, og min reaksjon ble en av mine jevnlige påminnelser om at jeg er nerd. Bilnummeret var 65536. (Søk på Google hvis du lurer på hvorfor. Tallet gir ca. elleve millioner treff, mens 65537 bare gir ca. trehundretusen. Bonus-nerdepoeng til den som skjønner hvorfor 65535 er viktigere enn 65537, forresten.)

For å virkelig å slå fast at jeg er nerd, kom jeg inn på kontoret noen minutter senere og fortalte om dette til to kollegaer Mette og Frode. De reagerte bare med "Jaha?"

Litt senere på dagen fortalte mine to kollegær om hvordan jeg hadde kommet ivrig inn på kontoret og fortalt om dette bilskiltet, til en tredje kollega, Tomas, og de overlot til meg å fortelle nummeret. 65536, sa jeg, og da lyste han opp. Godt å vite at jeg ikke er alene.

16 kommentarer:

Harald sa...

ja - det er sant. Du er nerd... og verdens kuleste nerd!

Anna sa...

... och vi kan ju konstatera att jag i alla fall INTE är nörd...(på det området i alla fall) Ska dock prova den på min nördsvåger.

Arvid Høidahl sa...

Jeg så en bil med skiltet 66665 i går og tenkte: "Du var akkurat for tidlig ute."
Dette som et eksempel på en litt enklere tankegang.

Lise sa...

Er det så mange farger det bør være på en bra fargeskjerm ?

Jeg ble mest nysgjerrig på kollegaene dine, fordi jeg tror jeg kjenner Mette ! Vi var russ sammen, og hun er jo en god venninne av Anne.
Thomas-kollegaen din har jeg også kjent en gang. Halden er liten, vet du !

Håper de er greie mot deg !
Hils til Mette :-)

Anna sa...

nördsvågern lyste direkt upp... - du är inte ensam! :)

Mette sa...

Selv om jeg selv ikke helt kunne dele Dag's fryd over dette finurlige tallet, så gledet jeg meg likevel på hans vegne da jeg forsto at han helt oppriktig var sprudlende glad for å få oppleve dette! Koselig det Dag :-) Lykken ble jo likevel komplett litt senere på dagen da han kunne dele sin glede og iver med Tomas.

PS: Tudeluuu, Lise ;-) Läget?

Mvh Mette
- som trives best med å ikke være nerd...

Jostein sa...

Verden ville vært enklere dersom alle var nerder! Tenk så lite som skulle til for å glede alle sammen :D

Lise sa...

Der var du jo, Mette !!
Artig !
Jovisst, läget er lugnt !

Jeg synes det er så gøy med blog, vet du, - og det har resultert i at Dag har fått en del kommentarer fra meg, selv om han ikke kjenner meg.
Er det så nøye, a ?

Håper läget är lugnt på Isebakke også ! Klar for Down on the Farm til sommeren, eller ??

Mette sa...

Nå har visst bloggen til Dag blitt en aldri så liten skravleplass for gamle venninner, he-he, du får bære over med oss Dag :-)
Farmen til sommeren tror j krasjer med noe enda bedre: Thomas Ledin på Tanumstrand! He-heeej! Bli heller med dit davel? Det blir nok knall! Tenkte å høre med Numme også :-)

Dag sa...

Bare gøy med meldinger på bloggen!

Lise: Du er inne på noe når du foreslår at det har med antall farger å gjøre. Det er en del mobiltelefoner som kan vise 65536 farger. PCer kommer vanligvis opp i ca. 16,7 millioner farger nå.

Lise sa...

16,7 millioner farger ???
Oj, det var litt utenfor min fattevene, merker jeg..

Ellers må jeg nesten slakte Mette litt for å prioritere en sliten svenske, fremfor å støtte opp om HALDEN og en bra festival.

Men, Dag - hva er det du forbinder med tallet 65536 da ??

Dag sa...

16,7 millioner nyanser er kanskje mer dekkende. Såpass må det i alle fall være for å få en realistisk gjengivelse.

65536 er nr. 16 i rekken 2, 4, 8, 16, ..., det vil si 2 opphøyd i 16 (og 65535 er derfor det største tallet man kan kan skrive med 16 bits, siden man begynner med 0).

Lise sa...

Tusen takk, - det skal jeg KANSKJE huske..?

Jeg synes det er fint at det finnes kule nerder !

Mette sa...

Lise: Svensker er jo helt toppers! Salta killar... Nå har vel kanskje omtalte blitt litt vel salt med årene, men like fullt har han et stort knippe av knallgode (kramgoda?) låtar!
Han er jo bare heeeeeerlig :-)

Lise sa...

Mette : Salta killar är det INGET fel på. Thomas Ledin kommer sikkert til å få deg i godt humør, men du svikter "den glade gribb", og det kan hende at det straffer seg.
Jeg bare nevner det.

Mette sa...

Det er kjipt å velge. Jeg vet.
Men må man så må man, og siden jeg er i vakra Bohusläns skjärgård på det aktuelle tidspunktet og Thomas Ledin også er det, så blir det nok slik.
Men vi får det sikkert gøy begge to!