21 juni 2006

Hva er dette?

I går kveld var jeg ute og kjørte bil, og da så jeg noe merkelig. To unge damer løp på siden av veien. Dette syntes jeg var ganske pussig, for så langt jeg kunne se, var det ingen som forfulgte dem eller andre tegn til fare. Kanskje de hadde det travelt, kunne man jo tenke seg, men de så ikke stresset ut heller. Tvert imot så de blide og fornøyde ut. Den ene av dem smilte til og med.

Hele situasjonen var veldig underlig. Disse to regelrett sprang av gårde, men de virket samtidig tilfreds. Min konklusjon er at jeg antagelig har observert to joggere. Artig!

11 kommentarer:

Fru Aune sa...

du gjør livet ditt fantastisk spennende å leve...keep on :)

Lise sa...

At man kan være BÅDE glad og joggende er faktisk litt spesielt, - jeg er enig.
Jeg jogger, men jeg er ikke riktig glad før jeg har kommet meg hjem og satt meg nydusjet ned i sofaen..

Mette sa...

Jogging synes jeg er totalt bortkastet energi. Om man har energi til overs så kunne ham vel gjøre noe nyttigere med den enn å bare løpe den bort...

Mette sa...

en liten stavefeil. "ham" skulle være "man"...

Dag sa...

For å ta joggerne i forsvar, så får man jo også mer energi av å jogge. Har jeg hørt, da.

Mette sa...

Jo, men det betyr vel bare at man får mer energi av å bruke energi? Dermed kunne man jo bruke energi på noe nyttig og dermed få enda mer energi til å gjøre no enda mer nyttig og dermed få enda mer energi til å gjøre no enda mer nyttig og dermed.......
Hmmm......

Dag sa...

Nei, dette forstår vi jo at ikke blir riktig. Fysikkens lover forteller at når man utfører arbeid, forbruker man energi (dvs. den forsvinner ikke, men går over i en mindre høyverdig form). Altså kan man ikke få energi av nyttig arbeid. I stedet må man gjøre noe unyttig (og sikkert også kjedelig). Det er nok her jogging kommer inn.

Lise sa...

Takk, Dag :-)

Jeg sitter nemlig og forsøker å motivere meg selv til å snøre på meg joggeskoene nå, men jeg har et problem : det regner !
Jeg er penværs-jogger :-)

Med din energilov-forklaring kan jeg kanskje klare å komme meg ut...

Mette sa...

Så unyttig arbeid gir mer energi, men en energi av en sånn art som man bare kan bruke på annet unyttig arbeid??

Og nyttig arbeid gir kun energi av "en mindre høyverdig form" som jeg antar kan gjenbrukes til noe som er litt mindre nyttig. Gevinsten ligger da i at men faktisk har gjort noe nyttig.

Dag sa...

Nei, jeg tror det er slik at arbeid er nyttig og krever energi. For å få energi, må man derfor gjøre anti-arbeid, dvs. noe unyttig som jogging.

Lise sa...

Jeg melder meg helt ut av denne diskusjonen, bare så det er sagt, men jeg kan bekrefte at jeg ikke var noe som helst trøtt etter en regnværstur i Fredrikstdamarka i går kveld. Masse energi ! ( men ingen å leke med kl 23.30 på en torsdags kveld...)