09 januar 2006

Gjestfrie Bergen

Det ble en hel uke med jobbing i Bergen. Jeg fikk to invitasjoner på middag, og det var et uheldig luksusproblem at de begge var på onsdag. Det ble sent på kontoret på torsdag, så jeg fikk bare dratt på ett besøk, og det ble Christin og Oddvar som trakk det lengste strået. (Neste gang står familien Aune først i køen.) Forøvrig er det greit å ha med noen bøker når man ligger på hotell, for TV er både kjedelig og likevel urovekkende bekvemt å se på. Deilig å komme hjem til et hus uten fjernsyn.

På fredag kveld kom jeg hjem og tok mamma og pappa med og så på Narnia. Visse vil sammenligne den med en brødskive med Nugatti, mens jeg tror jeg vil sammenligne den med snitter. Ikke like forseggjort som en tre retters middag, men når alt kommer til alt er snitter en sikker suksess. Faktisk hadde jeg mer sans for Narnia enn Ringenes Herre fordi det var en mye mer positiv stemning i filmen, og selv om både J.R.R. Tolkien og C.S. Lewis var kristne, er Narnia-bøkene klare evangeliske allegorier, mens Ringenes Herre er det ikke. Uansett følte jeg meg oppbygget etter Narnia, og det gjorde jeg ikke etter filmene til Jackson.

4 kommentarer:

Arvid Høidahl sa...

Det var en hyggelig opplevelse. Takk for den.
Jeg er helt enig i vurderingen. Gode snitter.
Forresten er denne matsammenligningen mye artigere enn terningkast, selv om noen faktisk liker nugattiskiver bedre enn snitter.

Dag sa...

Det er helt uforståelig. Nugatti er egentlig ikke noe særlig. Sjokade, derimot!

Fru Aune sa...

Vi gleder oss allerede til din neste Bergenstur...når var det det var sa du:) ... Bra du koste deg her! Skal sikkert til Fredrikstad en gang i løpet av våren, prekæs!

Harald sa...

Forventninger har man har til en brödskive Nugatti kan bare mötes ved å spise en brödskive Nugatti. Den beste brödskiven med Nugatti smaker som en god brödskive mewd Nugatti. Sniter derimot - et mer generellt begrep - kan smake så mye mer og variert. Man vet liksom ikke helt hva man får når det gjelder snitter...