08 november 2005

Mørkt

Usj. Klokken er ikke mer enn halv fem, og det er allerede mørkt ute. Om kort tid vil alt dagslys komme mens jeg sitter på kontoret, bortsett fra i helgene hvor det vil komme fra bak et skylag mens jeg prøver å innhente ukens tapte søvn. Jeg tror jeg skal gå i dvale.

La meg i anledning årstiden resitere et dikt av Karsten Isachsen (antagelig):

Det er høst, det er trist uten trøst,
like trøstesløst høsttrist som sist høst.
Og om en stakket frist blir det tele og frost
og ingen taletrost å søke trøst hos,
og min egen røst blir til rustent høsthost.
Oppdatering: I farten hadde jeg feilsitert diktet noe. Nå er det riktigere (mer pessimistisk og morsommere).

12 kommentarer:

Marianne sa...

Skjonnaa ikkje offaa alle har saa mye i mot hosten,e jo kos!Bruk an t noe koselig inne:)Tidsnok kommer sommeren!

Dag sa...

Joda, jeg skal kose meg med en dose Kopps på toget hjem. Men jeg vil ha sagt at det er mørkere enn strengt tatt nødvendig.

Harald sa...

I Uppsala er det lyst hele dögnet...gjennomsnittstemp forrige uke var 23,5 grader! Deilig. I dag skal vi på stranda og kose oss...

Marianne sa...

og offaa e den sia de saa teit?Er saa langt ned t teksten!!:(

Linda sa...

1.Du kan jo tenkte på at du snart har bursdag?! Da blir alltid jeg glad. 2.Eller du kan sette på litt Lifehouse, og danse litt. Det gjør vi alltid i barnehagen når vi kjeder oss. 3.Du kan kjøpe CD'en av Egil Svartdahl, Jesus min venn. Underbar. 4.Ellers les jes 58:11

Dag sa...

Jeg avlyser dvalen. Med et arsenal av lesertips skrudde jeg på alle lysene hjemme (pluss et par fete stearinslys), satte stereoanlegget på alt ørene tålte (takk og lov for at jeg ikke bor i leilighet) og danset til utvalgte låter av blant andre St. Germain, Elvis Presley, Quincy Jones, Zum og Toby Mac. Lifehouse har jeg ikke, men kanskje jeg kan låne den av deg i et års tid, Linda? Jes 58:11 var en oppmuntring, og jeg har nå begynt å vurdere å pendle mellom Uppsala og Halden. Dessuten har jeg fikset visse layoutproblemer på bloggen.

Det gjorde ingen forskjell å tenke på bursdagen min.

Marianne sa...

Hehe..Linda d synes e var raattent gjort av du!!neven bursdagen, akkurat som at han begynner aa bli gammel skal hjelpe paa dystre tanker:(Bra de andre funka Dag, du e dyktig paa aa folge raad!

linda sa...

Ja ja, kan kanskje være, Marianne. Men, bursdag er bursdag, da får man is!! Nå er det jo en stund til du fyller, Dag, men om du vil kan du være med oss til Spektrum 4.des.
Ellers føler jeg du er på bedre humør i dag! Rejoice.

Fru Aune sa...

Når det gjelder musikk må jeg få anbefale Børud-gjengen....eller det spørs om man har lyst til å være trist en stund til da, da er ikke Børud-gjengen så smart, da er det bdre med noe a

Fru Aune sa...

la boy-band musikk....

Dag sa...

Linda: Er det Fugees-konserten dere skal på? Det hadde kanskje vært noe. Jeg kunne egentlig tenkt meg på konsert med De Lillos, de skal spille i Halden om to uker og på Rockefeller 2. og 3. desember. Men nei, nei og atter nei, jeg er visst opptatt alle tre dagene.

Ellen-Marie: Det blir nok noen år til jeg kjøper musikk av Børud-gjengen, men jeg tror deg! Forøvrig har Coldplay musikk som jeg har oppdaget er bra både når man vil være trist og når man vil være glad.

linda sa...

Ja, planen var Coldplay, men så ble det Fugees i steden.