10 august 2008

Skidzin - Oswiecim

Disse bildene er fra Polen. Marianne har lenge ønsket seg å se Auschwitz, og nå hadde vi muligheten. Det er litt vanskelig å oppsummere et besøk i Auschwitz. På toget til Polen delte vi sovevogn med to korrespondenter som skulle til Ukraina. Den ene av dem var en tørst og livlig fyr, og den andre, som var litt mer alvorlig og ikke så tørst, sto mest utenfor kupeen og røkte. Røkeren spurte oss om det var så viktig å se Auschwitz. Han hadde hatt en slektning som døde der, men hadde ikke lyst til å dra og se den. Det var ikke så rart, men for oss som ikke har noe direkte forhold til menneskeutryddelsen som foregikk i konsentrasjonsleirene, tror jeg det er viktig å huske hva som skjedde.En tørst og livlig fyr. Hans litt mer alvorlige reisekamerat var ikke tilstede da bildet ble tatt.


Vi bodde på et sted som het Agroturystyka Oswiecim, et fint herberge med tilhørende restaurant som ble drevet av en hyggelig familie. Etter en del bytrasking var det kjempedeilig å bo noen dager på landet og slappe av med bading i elv og lesing av bøker.


Hvis man vil vaske tøy i en vask når ikke det er propp i vasken, kan man fylle en plastpose med vann og vaske tøyet i den.


Mellom Marianne og huset ligger det en bok som hun leser i.


For meg var denne ferien en kakereise gjennom Europa.

Ingen kommentarer: