02 august 2008

Bilder fra Berlin

Jeg har lyst til å vise noen flere bilder fra Berlin. Slik er det der:


Vi kan anbefale Circus Hostel, som er et bedre vandrerhjem. Muligens var det det dyreste stedet vi overnattet, men rommet vårt var tilsvarende stilig. Det var et slikt kombinert stue og kjøkken som vi hadde felles med et annet rom, men der sov det ingen

 
Dette bildet av U-bahnstasjonen under Unter den Linden er med for ordspillets skyld.


Fernsehturm er et landemerke. Først var det -- for at skolebarn og andre lett skulle huske det -- 365 meter høyt. Siden har blitt bygget på en ekstra mast som ødelegger hele dét poenget, men et imponerende tårn er det like fullt.

 
Her er Barnaby Pole fra Brewer's Berlin Tours. Han var vår guide i Berlin i nærmere fem timer. Den guidede turen var gratis i og for seg, men vi ble oppfordret til å gi i tips det vi syntes guidingen var verdt etterpå, og vi betalte med glede langt mer enn det vi på forhånd tenkte var rimelig. Barnaby var et sant oppkomme av morsomme og interessante historier og fakta om Berlin, og vi vil varmt anbefale en runde i byen med ham.


Dette er et slikt minnesmerke. Antagelig var det for krigen, men her jeg sitter nå er jeg faktisk ikke helt sikker. I alle fall er det sikkert at over statuen er det et hull i taket, hvorigjennom regn eller snø faller på statuen hvis det regner eller snør. Når det er fint vær, lyser solen inn i rommet, som på dette bildet.

Ingen kommentarer: