27 februar 2007

Mer forvirring på Planet Høidahl?

For øyeblikket ser det ut som om Planet Høidahl oppfører seg litt merkelig igjen. Akkurat nå kan det se ut som at den nesten bare inneholder innlegg fra Martins underlige tankehage og/eller Sandras crazye verden. Grunnen til dette er at jeg nettopp har lagt til disse bloggene, som ved en lapsus var blitt utelatt, og det virker som at Blogger ikke helt bryr seg om den kronologiske rekkefølgen til artiklene på planeten når man legger til en ny blogg. Men i alle fall skal søsknene Lindau være velkommen, selv om de riktignok ikke har Høidahl til etternavn. Så nøye på det er man da ikke.

23 februar 2007

Vi har pissa i frysern


:Dagbladet har en serie med bilder av morsomme reklameskilt fra Oslo. Det er nettopp gitt ut en bok full av dem. "Dritbillige tomater" er ikke med i bildeserien, men her det ihvertfall noen perler.

21 februar 2007

Tapt/funnet

En tabell over gjenstander tapt og funnet på offentlige transportmidler.



GjenstandTapt hvorTransport-
middel
StrekningOppdagetReturnertLekse lært
LaptopHattehylleBussLindesnes-KristiansandPå vei ut av toget Kristiansand-OsloDagen etterIkke legg dyr bagasje på hattehyller som kan lukkes.
LommebokBordTogKristiansand-OsloFør betaling av bussen Oslo-Fredrikstad4 dager etterHa lommeboken i lommen i tilfelle du blir stresset av andre forglemmelser.
MobiltelefonBord, under :DagbladetTogHalden-FredrikstadHjemmeNeiFør du ringer din tapte telefon, ring konduktøren. Han er antagelig mer ærlig enn den suspekte personen du så i kupéen.
ParaplyBordTogFredrikstad-HaldenPå kontoretNeiLegg paraplyen oppå PC-sekken.
NøkkelknippeSeteBussØrebekk-FornebuVed inngangsdøren hjemmeI dagHvis du hører lyden av et nøkkelknippe som faller like bak deg, sjekk at dine egne nøkler er på plass før du konkluderer at det er noen andre som mistet nøklene sine.

16 februar 2007

Slik konsert med duoen Fliflet/Hamre

Vel, det var litt skuffende å måtte dra alene på konsert. (Min forlovede hadde besøk, og alle andre hadde visst også gode grunner til ikke å være med.) Men altså. Bergensere har. Faktisk. Noe. Å fare med. Når man bare forstår det, slutter man å tro at de er brautende. De er nemlig ikke det. Nå skal det forsåvidt ganske mye motvilje til for å hevde at denne duoen på trommer og trekkspill er brautende uansett, men de er ihvertfall et eksempel på hva godt Bergen har å by på.

Det var med andre ord langt ifra skuffende å være på konsert, selv alene. Det var herr Fliflet som trakterte trekkspill og kom med tørrvittige kommentarer om melodiene, mens trommeslageren med det treffende(!) navnet Hamre(!), for det meste levde seg inderlig inn i rytmene. I svært så godt humør ble jeg, faktisk. Spesielt av sør-serbisk trailersjåførmusikk (ikke å forveksle med den nordserbiske røplemusikken), og buekorpsmusikk (heter det dét?) fremført som stepping.

14 februar 2007

Eine kleine Kraftstation

Er det noen som blir med på konsert på St. Croix fredag? Mine erfaringer med konsertene der er veldig positive, og nå kommer det noe som virker gøy:

Fliflet/Hamre er et orkester som virkelig er noe for seg selv. Med trekkspill og trommesett har Gabriel Fliflet og Ole Hamre skapt en helt egen stil som har begeistret både publikum og kritikere i de forskjelligste miljøer. ...

En duo på trekkspill og trommer? Det jo bli gøy.

Les mer på Fliflet/Hamres hjemmesider.

12 februar 2007

Planet Høidahl

Oppmerksomme lesere vil ha oppdaget noe nytt på høyre side av denne blogg. Planet Høidahl, står det. Planet Høidahl? hva kan det være, spør du kanskje. Jo, i bloggkretser er planet en oppsummering av mange blogger om et emne. Emnet for Planet Høidahl er naturligvis Høidahl-ættens tanke og gjerning, som nedtegnet i deres mange og hyppige epistler.

Hvis man ønsker å ha overskriftene fra Høidahl-planeten på sin egen blogg, kan man gjøre følgende, ihvertfall de som bruker Blogger:

  1. Logg inn på Blogger og gå til Dashboard
  2. Velg Layout
  3. Velg Add a page element
  4. Klikk på Add to blog under Feed
  5. Lim inn følgende Feed URL: http://pipes.yahoo.com/pipes/0JVN2NK52xGGaE6K00qv4w/run?_render=rss
Man kan også lese overskriftene med utdrag her, men der er det litt problemer med norske tegn.

Alle bloggene som står under Høidahl på nett er med i planeten. Hvis det er flere Høidahl-blogger og jeg har utelatt noen, så gi meg en aldri så liten beskjed.

11 februar 2007

Ord for dagen

På folkets oppfordring:

Regelverk (m): Smerte/skade påført ved regelbrudd, eller anstrengelser for å unngå slike. Ikke uvanlig etter møte med paragrafryttere.
 

08 februar 2007

Ord for dagen

Nettverk (m): Abstinenssymptomer hos internettavhengige. 

07 februar 2007

Tradisjonsrik

To sitater gjengitt i Kommunal Rapport:

Det har vært en sterk og god tradisjon gjennom alle år at LO-lederen leder Aps valgkomite.
Partisekretær Martin Kolberg
i Ap til Aftenposten 18. januar 2007

Det var en tradisjon som sto sterkest på Yngve Hågensens tid som LO-leder. Konrad Nordahl var det aldri. Tor Halvorsen var ikke, og Parelius Mentsen heller ikke. Så det er ikke en så sterk tradisjon i det.
Partisekretær Martin Kolberg
til Dagbladet 29. januar 2007

Mer om Apocalypto

Jeg har jo glemt å blogge selve innlegget jeg hadde i avisen. Her er det:

Honnør til kinosjefen

Mel Gibsons film "Apocalypto" settes i disse dager opp på en rekke kinoer rundt i kongeriket Norge. Medietilsynet har gitt filmen 15-års-grense, hvilket betyr at barn ned til 12 år vil kunne se filmen i følge med sine foreldre. Men hvem fører tilsyn med Medietilsynet? Av og til kan det være på sin plass at en kinosjef markerer at han mener Medietilsynet har gjort en alvorlig feilvurdering.

Tilsynet selv skriver at filmen "inneholder en rekke angstskapende og brutale scener med bla menneskeofring, forfølgelser og tortur", og da er det ikke vanskelig å tro kinosjefen når han sier at den er i en egen divisjon hva vold angår. Når filmens distributør, Scanbox, ikke ønsket å la Fredrikstad Kino vise filmen med 18-års grense, støtter jeg kinosjefens avgjørelse om ikke å sette den opp.

Det vitner om både mot og ansvarsbevissthet at kinosjefen i dette tilfelle ikke tar kommersielle hensyn, men er villig til å sette igang en debatt om filmvold og setter foten ned mot å vise denne filmen med 15-års-grense.

Dag Høidahl
KrF
Medlem av Kultur- og næringsutvalget


Det var møte i Kultur- og næringsutvalget uken etter at saken kom opp, og da var de fleste der enige i kinosjefens avgjørelse, foruten Frp og Høyre som ikke likte henholdsvis "overformynderi" og "sensur".

Det er en interessant kommentar om medietilsynets behandling av filmen hos Bergens Tidende også.

02 februar 2007

Ordspill

I en radioreklame dukket det en kjente og kjær vits. Den om elgen som gikk over elven og ble rein... og da var det hjort. Og akkurat den siste delen, den bak "...", hadde jeg ikke hørt før, så jeg sa til Marianne: "Den har jeg ikke hørt før, men den er vel gammel." Marianne: "Ja, elggammel."