04 april 2007

Tvangstanke

Kjære internett

Jeg har en uvane, eller til og med en tvangstanke. Forhåpentligvis ikke en nevrose. Hjemme på kjøkkenbordet hoper det seg jevnlig opp aviser. Det skjer når jeg ikke har tid til å lese dem, eller hvis jeg har vært borte på for eksempel fjellet og ikke engang har vært tilstede for å lese dem. Sammen med post og annet som jeg også pleier å legge der, har det lett for å bli litt av et rot.

Tvangstanken går ut på at jeg ikke vil kaste avisene før jeg har sett i dem. Hvis det står noe interessant der, er det jo for gæli om jeg skulle gå glipp av det. På nesten hver side (utenom sporten) kan det stå interessante ting. Å skumme raskt igjennom avisen er derfor vanskelig. Noen ganger tar det som du forstår, ganske lang tid før jeg kommer til bunns i en avisbunke. Brått kan det nemlig bli lørdag, og da slår helgeabonnementet mitt på Aftenpoften til. Det ordinære abonnentet på den avisen måtte jeg si opp. Det ble ganske enkelt en byrde. Nå har jeg forresten også nettopp sendt en mail til Aftenpoften om at jeg ikke vil ha aviser fra dem i helgen heller. Dermed blir problemet forhåpentligvis mindre, men den underliggende årsaken er fremdeles tilstede.

Er jeg unormal?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vet ikke. Din eldste tante har faktisk sluttet å lese, men likevel må hun bla igjennom det meste av reklamen og alle evt. opphopede lokalaviser før de får hvile i papirsekken. Det er viktig å følge med i åndskampen ute og hjemme." Familie og medier," og "Ropet fra øst" gir viktig informasjon. "Ennå er det håp" kan heller ikke kastes ulest. De ligger i plastikkposen sin i den svare kurven under skrivebordet. Snart skal de bli lest. for det fortjener de!

Lise sa...

Jeg synes du må begynne å øve deg! Kjenn på hvordan det føles å kaste de uleste avisene, og kos deg isteden med ferske aviser når du har tid!
Avisrot på kjøkkenet er ikke bra!
He,he..:-)

Martin André Lindau sa...

Les din avis med glede, så blir det ingen problemer.

My Corner sa...

Kjenner problemet. Nå kjøper jeg avisa (og det er aldri). Ønsker meg en jobb hvor jeg får betalt for å lese avisa i arbeidstiden.
Men "tvangstanken" er vel den at man MÅ lese hele avisa. Jeg leste et par, tre artikler hver uke og det var verdt prisen.