24 april 2007

TV-fri uke

Ojsann, da er det jammen uke 17 igjen, og som i fjor, betyr det at det er TV-fri uke. Nå er det slik at jeg nesten ikke ser på TV fra før, men en kjapp titt på tipssidene for TV-Turnoff week hos Center for screen-time awareness og Adbusters stakk meg i hjertet likevel. De foreslår jo at jeg skal slå av PCen også. Den satt.

Men jeg får ta utfordringen. Denne uken skal jeg bruke PCen minst mulig som underholdning. Hvis jeg gjør det, skal jeg måle hvor mye tid jeg bruker til det.

6 kommentarer:

Martin André Lindau sa...

Hvor går egentlig grensa? Er det feil å bruke pcen til å høre på musikk?

Lars sa...

Alle som leser dette innlegget denne uka har mislykkes allerede med andre ord.

Og hvor går grensa ja? Jeg jobber jo med data. Men jeg skal kanskje ikke surfe?

Vi trenger en slags Talmud for dette med nøyaktige regler. F.eks. det er lov å surfe, men ikke mer enn 3 minutter. Eller det er bare lov å surfe for å redde liv.

Rune sa...

Det er best å surfe når det er bølger, har jeg hørt.

Dag sa...

Jeg jobber jo også med data, så det er vanskelig å unngå den. Men jeg kan ihvertfall unngå å bruke den som underholdning for en ukes tid. (Men jeg mener det er forskjell på å surfe og bare høre på musikk.)

Det vesentlige er gjøre meg mer bevisst på hvordan jeg bruker tiden, og eventuelt å justere hvordan jeg prioriterer den. TV og internett har lett for å ta mye tid.

(Nå har jeg vel brukt et kvarter av lunsjen til denne bloggen. Det var jo egentlig ikke planlagt.)

Anonym sa...

Disse svarene burde du ikkje lest eller svart på før mandag...

Dag sa...

Godt poeng, anonym. Men jeg ligger ganske godt an i forhold til en vanlig internett-uke. I dag har jeg bare sjekket min egen blogg, og det er jeg slett ikke misfornøyd med.