07 oktober 2006

Praha


Hoi! Da er vi kommet hjem fra høstferie i Praha. En høstferie i Praha kan anbefales, ikke bare fordi Praha er en flott by som det er gøy å dra på ferie til, men fordi det er såpass mange som synes det er gøy å dra dit at det kan være greit å komme litt utenom høysesongen. Riktignok regnet det litt innimellom, men det var ikke plagsomt.


Reisens arrangører var min mor og far, og Marianne og jeg var fornøyde deltagere. Mamma spesialiserer seg i å finne fine overnattingssteder, og hun lokaliserte oss i en leilighet et par stenkast unna Karlsbroen og borgen som dere kan se på bildet over.


Praha er fullt av flotte kirker, spisesteder, souvenirsjapper og andre severdigheter, og det meste av det innenfor gangavstand fra der vi bodde. Dessuten skjedde det utrolig mye. Det var ganske enkelt ikke måte på konserter, ut- og forestillinger. Vi fikk med oss en klassisk konsert med obo og strykere, museet for torturinstrumenter, kirker, borg, et utsiktstårn, og sist men ikke minst, operaen Don Giovanni i en dukketeaterutgave. Fantastisk gøy.Det var muligheter for shopping også, naturligvis. Ikke minst hvis man er interessert i marionetter, sjakkbrett eller gjenstander av glass, men også f.eks. sko. Over kan jeg sees voktende på en pose slike mens min elskede var inne for å komplettere en årsrasjon.Og her kommer Marianne ut, godt fornøyd med å ha gjort et realt fottøykupp.

13 kommentarer:

Fru Aune sa...

Vi melder oss på neste praha-tur!!!

-herr og fru Aune-

Lise sa...

Praha har jeg ennå tilgode å besøke. Men har hørt masse fint om Praha - og bildene dine taler for seg selv. :)
En uke i Praha var ikke for lenge altså? Hadde tenkt meg en langhelg eller noe, men det er kanskje for lite det?

Rune sa...

Litt artig at du nevnte torturinstrumenter rett etter konserten med obo og strykere. For en slik type konsert gir meg assosiasjoner til nettopp torturinstrumenter. ;)

Nå skal det sies at strykere kan være flott å høre på... men da helst innbakt i litt mer moderne musikk. Jeg klarer bare ikke klassisk, opera og slik. Men det er meg... og smaken er som baken.

Dag sa...

Vi hadde fire dager, og det var vel i grunn passe. I turisthåndbøkene vi hadde med, gjensto det ganske mange severdigheter, men så er det et spørsmål om hvor mye man gidder å stresse for å få med seg alt.

Jeg har aldri vært noe særlig begeistret for opera selv (programmet Opera, derimot). Det var likevel gøy å være på dukketeateropera. Man kan jo utvikle smaken også, så får man noe ut av ting man ikke har hatt sans for før. (I det siste har jeg gjort dette med fotball :-) ) Dessuten er det noe spesielt med å se ting live.

Arvid Høidahl sa...

Ja, det var en fin tur.

Kurt Eide sa...

Gratulerer med nye sko, Marianne! :)

Linda sa...

Praha er fantastisk! Var der i -04, men gleder meg til å ta turen igjen. Skal reise snart med svigers. Jeg var nok ikke like imponert over marionette versjonen av Don Giovani, men så også Carmen av Bizet, og den var nydelig. Hils så mye til Marianne!

Miss Finne sa...

Takk takk Kurt..E shopper visst som en gutt i følge min kjære. Fort og gale:)Vi må snart treffes igjen!!!

Anonym sa...

Det ble ikke noen forlovelse på denne deilige tur?

L

Harald sa...

Fine bilder Dag! Bra at du deler med deg av de optiske opplevelser! Lykke til med de nye skoene!

Dag sa...

Det ble spilt Don G. to steder. Den versjonen vi ikke så, hadde mer disney-aktige dukker og var sikkert ikke like bra. Håper det var den du ikke var fornøyd med, Linda.

Forøvrig hadde jeg nok rapportert om det hvis det var andre store begivenheter på turen.

Kurt Eide sa...

Sjekk ut www.kurteide.com og www.ninaeide.com :)

Marianne sa...

Når e ser på d bildet...kommer bitterheten tilbake:(E kjøpte sko til denne turen, men neida de rotet e bort rett før:( En klage til din kjære Kurt,må e være blogger for å legge igjen beskjed?(så selvsagt ikkje dette FØR e hadde skrevet)