12 oktober 2006

Leggetid

For tiden er jeg alt for treg til å legge meg. I løpet av uken pådrar jeg meg et betydelig søvnunderskudd fordi jeg legger meg sent og står opp tidlig. I helgen kan jeg stå opp sent, men kompenserer med å legge meg desto senere, slik at jeg ikke får hentet inn underskuddet likevel.

Og i stedet for å legge meg tidlig som jeg burde, er jeg sent oppe og gjør unødvendige ting som f.eks. å blogge. Jeg kan være trøtt som en dupp og likevel har jeg ikke lyst til å gå til sengs. Problemet er, tror jeg, at det ikke er noe gøy å legge seg. Det neste som skjer etter at jeg har lagt meg, er jo at vekkerklokka ringer på morgenen og jeg må stå opp, enda trøttere enn jeg var på kvelden.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Det der høres kjent ut. Egentlig burde jeg ha vært i seng nå, men når skal man ellers få tid til å blogge? Er altfor glad i å sitte oppe om natta til å være småbarnsfar...

Anonym sa...

Arv eller miljø?
Utvilsomt arv fra ukjente aner på farssiden. I talglystiden fikk de ikke utfoldet seg slik som oss.

fetter Martin sa...

Løsningen på problemet er vel å skaffe seg en jobb som ikke krever at man står tidlig opp om morgenen, eller rett og slett være student ;)

Anonym sa...

Det der høres ut som en ond sirkel.
Jeg tror du må begynne å trene.

Arvid Høidahl sa...

Kanskje det er noe med genene. Jeg hadde samme problemet fram til 30. mai 1970, dog uten det med blogging.
Etter det har jeg fått beskjed om leggetid, men jeg får lett tilbakefall om jeg er alene i huset.

Kurt Eide sa...

Undertegnede har i flere år slitt med samme problem, men sett en liten bedring det siste året. Skal ikke se bort fra at årsaken kan være at han har blitt en gift mann.

Kurt Eide

Rune sa...

Et kjent fenomen... såpass kjent at jeg kan si: Been there, done that... faktisk still do that.... ihvertfall når jeg er helt alene hjemme.

Ole sa...

Kjenner godt til fenomenet.

Jostein sa...

Her kreves karakter, noe en høyt porfilert krfu-politiker har i overmål! Min teori er at det beste er å legge seg tidlig og stå opp tidlig. Det er (visst) et kjent fenomen at de timene søvntimene man får før kl midnatt er mye mer effektive enn resten. Derfor kan jeg anbefale å legge seg klokken 22 og stå opp klokken 06. Mitt neste prosjekt blir å se om man blir like uthvilt av å legge seg 21 og stå opp 04. Bare 7 timer søvn, men hvor 3 av timene er ekstra virkningsfulle!

Dag sa...

Dette var jeg ikke alene om, nei. Leste forresten en artikkel om kroppens biologiske klokke i en tysk publikasjon. Den er avhengig (kroppens "ur", ikke publikasjonen) av dagslys for å holde seg ajour, og hvis man stort sett bare oppholder seg i kunstig lys, som vanligvis er en størrelsesorden svakere enn dagslys, vil A-mennesker bli "mer A" og B-mennesker bli "mer B". Så det er kanskje mer dagslys jeg trenger, ikke trening. Og trening, mener jeg.

Marianne sa...

EY Josty!!Stopp å overfør de syke tankene på min kjæreste!!!Når skal e få sett han da..Som sagt er han en høyt profilert politiker.Han har rett og slett ikkje tid til å legge seg tidlig. Det vittige er jo at du legger deg sent uansett Dag..tidlig for du er jo sent for alle andre!(men Sonja har jo lært me mye allerede;)

Dag sa...

Ja, kl 23 er tidlig for meg. Å legge meg 22 er ikke aktuelt, og stå opp 06 høres ikke særlig fristende ut det heller.