30 oktober 2006

Et mysteriumMin gode fetter Martin har vært på sykkeltur i fjellet over Lillehammer, og der fant han et tårn. På toppen av tårnet henger det en plate i metall, og i bunnen av tårnet er det vegger av tre og en låst dør. En stige strekker seg til toppen av tårnet. Det er ingen ledninger til eller fra tårnet, og ingen strømtilførsel. Kan noen av dere på Det verdensomspennende Internettet forklare hva dette tårnet er til for?

Det kan bemerkes at det finnes en parabolantenne på Høgskolen i Lillehammer som peker i tårnets generelle retning, og at NRK også holder til der. Om det er noen sammenheng derimellom har vi spekulert i uten å bli spesielt kloke.

Den som kan forklare tårnets hensikt premieres kanskje med en sykkeltur i fjellhjemmet* ved Lillehammer.

*) Fjellheimen kan da ikke være korrekt riksmål?

4 kommentarer:

Harald H sa...

Dette er en stor gåte...men Martin har i alle fall på seg en fryktelig stilig t-tröye.

Simon W sa...

Ja, for en stilig t-shirt martin har.

lars sa...

Jeg gjetter på at dette er en skyteblink for forsvaret. Noen klatrer opp i tårnet og henger opp en blink som man kan skyte på langt borte fra. Man kan låse døra så ingen uvitende klatrer opp i tårnet akkurat mens noen skyter på det.

Martin André Lindau sa...

Beste forslaget til nå, men forsvaret pleier å har sikkerhetssoner på noen kilometer for å unngå å treffe "uheldige sivilister". Avstanden fra høgskolen og masta er ikke så stor, så jeg tviler sterkt at det derfor er noen form for blink.
Et annet problem med teorien, er at plata er metallisk aktig, noe som ikke er så veldig gunstig som målskive.

Kom gjerne med flere forslag!