10 mai 2006

Dopapir

Jostein sier at det finnes én rett og én gal måte å implementere en dorull på, og hvem kan være uenig i det? Likevel kan man komme over doruller som har enden hengende på feil side. Forstå det den som kan.

16 kommentarer:

Lise sa...

Jeg har opplevd mange hjem som praktiserer å ha enden hengende MOT veggen. Jeg håper ikke dere mener at DET er den rette, for i såfall er jeg uenig.

Dag sa...

Selvfølgelig mener vi ikke det.

Arvid Høidahl sa...

Her gjelder det å skille det vesentlige fra det uvesentlige.
Det viktigste må da være at det finnes papir som kan møte enden.

Lise sa...

Men hvorfor er det da så mange som synes den gale vei er RETT ?
Kan det være genetisk ?
( hvilken tommel man legger øverst når man folder hendene er jo genetisk, og det skulle derfor ikke forundre meg ) I så fall kan vi jo faktisk ikke klandre dem ?
Er det IKKE genetisk, kan vi kalle det en uvane, - og slikt kan bekjempes :-)

Carl Fredrik sa...

Papiret skal være nærmest brukeren. Siden det blir kortest vei og man bruker mindre energi på å rekke hånden bort. På den måten blir pappirarbeidet gjort raskere.

Dag sa...

Arvid: Fyndig, men man man ikke late som at det eneste som teller er hvorvidt papiret er på plass. Det er slike holdninger som opprettholder feilaktig oppførsel. Når man henger opp rullen, har man valget mellom å gjøre det riktig eller galt.

Å blande genetikk inn i dette synes jeg vi skal unngå. Dette handler om kultur, ikke natur.

Lise sa...

Ok.
Kultur og ukultur.

Dersom du er hos noen som har den feil vei, retter du den opp, eller respekterer du at de ikke har skjønt at den "rette vei" er best?
Jeg har litt problemer der, skjønner du...
Jeg må nesten knebles, så jeg ikke faller for fristelsen å snu rullen rundt. Noen ganger gjør jeg det, men skammer meg litt.
Det er jo en smule respektløst.

Dag sa...

Oj, retter du opp feilimplementerte doruller? Det er det beste jeg har hørt i sitt slag, som min bestefar pleide å si.

Lise sa...

Jeg er ikke så stolt av det.
Til mitt forsvar, vil jeg gjerne si at jeg gjør det bare dersom holderen er av et ukomplisert slag.
(jeg har ikke med verktøy..:-) )

Anna sa...

det har jag oxå gjort... men försöker vänja mig av vid ovanan. fast å andra sidan kan det vara en god gärning eftersom det går åt mer papper om det hänger mot väggen - då är det svårare att dra av och hela rullen kan i värsta fall följa med. så. kanske kan det vara snällt eftersom man således SPARAR papper istället för att slösa...

Lise sa...

Tack, Anna !
Det er vel typisk oss jenter, at vi må "ordne opp", - i beste mening :-)

Lars sa...

Her er det et generasjonsskille ute å går som vi t.o.m. kan bevitne på denne blogg. Unge av i dag er effektive, de eldre vil si stresset. De ikke fullt så unge er avslappet, de unge vil si trege. Dette kan vi bevitne f.eks. i køer på postkontor, hvor eldre har all tid i verden på å slå av en prat med kassadamene, mens de unge står utålmodig og venter. På samme måte med dopapir. Den eldre generasjon synes ikke 1/2 sekund fra eller til spiller noen rolle, de er glade bare de slipper avispapir. Mens de unge har bedre ting å gjøre enn å sitte og t... seg i r....

Josty sa...

Hey, så ikke denna før nå. (RSS hadde vært kjekt!)

Selvsagt retter man en opp dersom noen har hengt dorullen feil vei! Det er viktig å bære hverandres byrder og dekke over de "syndene" man kan! Jeg gjør det i kjærlighet, og uten å kommentere det. Vil jo ikke at de skyldige skal fremstå som dumme.

Benytter også sjansen til å referere til et lite dikt, skrevet av min venn Jørgen (tror jeg):

I disse trange tider,
bruk papirets begge sider.
Tenk da også på din venn,
og rull det på igjen!

Dag sa...

Visste ikke at det fantes så mange dorullfanatikere. For at ikke galt inntrykk skal feste seg, så må jeg innrømme at jeg har snudd noen ruller i min tid også. Men da på steder hvor jeg føler meg hjemme, for eksempel nettopp hjemme, eller på jobb.

Om jeg skal komme med en advarsel, vil jeg si at man ikke bør snu rullen på toalettene på toget. Hvis de har enden utover når rullen går mot slutten, blir de nemlig blåst tomme av håndtørkeren.

Bra dikt, men jeg tror det er Ukjent som har skrevet det.

(RSS her: http://hoidahl.blogspot.com/atom.xml)

Jostein sa...

Jeg fant noe som passet fint inn her: praktisk dorullholder

Dag sa...

Fantastisk!