05 oktober 2005

Reisetips

Hvis du skal til Nord-Irland, har jeg et par tips som egentlig burde være veldig selvsagte, men som ihvertfall jeg kunne trengt likevel.

  • Vit hvilken flyplass Ryanair bruker. Du sparer ca. 500 svenske kroner på ikke å ta drosje fra Landvetter til Säva.
  • "Half seven" betyr ikke halv sju, men "half past seven". Viktig å merke seg når man skal bestille drosje til flyet hjem. Ellers kan man risikere å komme et minutt for sent, måtte vente i ni timer på neste fly til Stansted og overnatte på områdets dyreste bed and breakfast fordi det er generalstreik i Frankrike som gjør at alle herbergene forøvrig er fullbooket av passasjerer som skulle dit. Du sparer ca. 160 pund på å si "six thirty" istedet.
  • Ikke ha for store forhåpninger. En tur som begynner bra kan likevel ende trist.
En god venn ga meg også følgende råd på veien hjem:
  • Ta ikke forhastede beslutninger når livet er vanskelig.

8 kommentarer:

Harald sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Harald sa...

Vanskelig å reise til Utlandet ser jeg. Man får nok holde seg hjemme! Irland - var det fint eller?

Dag sa...

Jeg fikk ikke sett så veldig mye, men det var ihvertfall verdt reisen.

Anonym sa...

Dag...Ringer en bjelle "de bruker half 8",vitti for d hores ut som daarlig norsk.D betyr halv 9??Saa derfor taxien ikkje kom. Vet ogsaa etter samtale me en dame paa busstopp, at Katolske taxier kjorer ikkje i visse protestantiske omraader paa natten da blir d angrepet.(og omvendt)Staar stadig om d i avisen..Noe har e jo leart,24timers service og sjekke ut hvor de kjorer!

Dag sa...

Hei, Marianne... Jepp, "half 8" betyr halv ni. Jeg tenkte såvidt på at det kunne være feil da jeg bestilte drosjen (men sikret jeg meg? neida), og da jeg snakket med den nye drosjesjåføren skjønte han ikke helt hva som var rart med at drosjen ikke hadde kommet. Klokken var jo bare sju. Da jeg sa six thirty, mente han at A1 Taxi ikke burde tatt imot bestillingen, siden de ikke åpner før 7.

Så jeg sjekket til sist med en dame (som også hadde kommet litt for sent) på flyplassen hvordan de egentlig bruker half når det gjelder klokkeslett. Det var opplysende.

Anonym sa...

Og e har fortalt du d for..saa enkli var du opplyst;)men da vet du d til neste gang du skal ut paa tur til land med litt spesiell dialekt.

Anonym sa...

e bare tok sporsmaalstegnet litt langt bak paa den forste!

Dag sa...

Jeg husker du sa "de bruker half 8", men trodde med en gang at de brukte det likt som på norsk og ble så fascinert at jeg ikke fikk med meg at du sa det betydde halv ni.

Du må passe bedre på spørsmålstegnene :) (Og hvis du velger "Other" når du skriver kommentarer her, så får du skrive navnet ditt istedet for anonymous.)