23 september 2005

To filmer jeg har sett i det siste

  1. Charlie og sjokoladefabrikken
    Ikke tro på de overstrømmende kritikkene, ihvertfall ikke hvis du har lest boken og hørt hørespillet. Johnny Depps versjon av Willy Wonka ligner for mye på Michael Jackson, er ikke streng nok og misliker ikke drittunger nok. Drittungene i filmen er ikke drittunger nok heller, og umpa lumpaene er alle spilt av én mann, så de blir ikke forskjellige nok. I filmen har Willy Wonka fått en helt unødvendig bakgrunnshistorie som de kunne spart seg for. Men forøvrig var det en morsom film, og hvis du ikke har noe forhold til historien fra før, er alt jeg har sagt kanskje helt uvesentlig.
  2. Million Dollar Baby
    Denne, derimot, var veldig bra.

5 kommentarer:

Harald sa...

Sjokoladefabrikken var helt fantastisk synes jeg! Ompa Lompaene, eller hvordan det skrives, var jo geniale! Psykedeliske! Herlige! Spesielt når fortelleren dukker opp i höyre bildekant på slutten.... Musikken! Og den tyske drittungen...fantastisk! Ja, han ligner mr Jackson, men men, han spiller bra...
Filmen får en 5'er

Dag sa...

Jeg hører vel til boka-er-bedre-enn-filmen-leiren denne gangen. Det var såpass mye som ikke stemte med mine forestillinger om historien at jeg ikke fikk noe ut av filmen. Hadde jeg bare sett filmen, ville nok inntrykket vært mye bedre.

Anonym sa...

Hei tjukke.
Kusinen her.... hvordan legger jeg inn bilde på bloggen? Har forsökt alt.

Dag sa...

Det står hvordan man legger inn bilder her: http://help.blogger.com/default/bin/answer.py?answer=324&topic=17

Dag sa...

Eller for å gjøre det enkelt: http://help.blogger.com/default/bin/answer.py?answer=324&topic=17.