24 april 2008

Overnattingsgjesten

I går dro vi til hovedstaden for å se hva den hadde å by på. Det viste seg at den kunne by på god mat, godt teater og fin utsikt.

For ikke å lete for lenge etter et spisested, dro vi like godt til restauranten som var tilknyttet hotellet, Restaurant Eik. (Altså, det var navnet på restauranten, ikke hotellet -- det ville skulle tatt seg ut om et hotell het Restaurant Eik. Hotellet het Savoy.) Eik er en restaurant med betegnelsen BIB Gourmand i Guide Michelin, det vil si god mat til en rimelig penge. Hvis jeg hadde vært en gourmand selv, kunne jeg gjenfortalt hva vi spiste. Nå må jeg nøye meg med å lime inn menyen og si at vår tre-retters middag (markert ved ikke å være i parentes) var helt fantastisk:

skalldyrsuppe - softshellkrabbe, urtesalat, hummermajones
(lettrøkt ishavsrøye - syltet shiitake, løk - fennikelkrem, blåskjellsaus)
svinenakke - på grønn asparges, risoni med parmesan, spicy choronsaus
(ukens utvalgte oster)
sjokoladefondant - kokos - lime mousse, carpaccio og sorbet av ananas, bringebærsaus

Deretter gikk turen i ualminnelig rask gange til Nationaltheatret hvor vi skulle se stykket Gjesten. Det hadde vi valgt ut på grunnlag av en god anmeldelse i Aftenpoften, men vi var ganske spente på om vi kom til å like det. Handlingen er: Sigmund Freud og hans datter beklager seg over situasjonen i Wien. Hun blir tatt til fange av Gestapo, og når hun er borte kommer en gjest inn gjennom Freuds vindu. Gjesten påstår han er Gud, noe det er vanskelig for Freud å tro. Han er tross alt ateist og dessuten ikke ukjent med psykiatriske pasienter som påstår litt av hvert. Freud kan dog tilby terapi til sin gjest, men han er ikke akkurat lett å kurere.

Det var fullt hus i teateret, og det med god grunn. Stykket var ganske enkelt kjempebra og vi følte oss skikkelig oppbygget da det var over.

Kvelden ble rundet av med en tur på Operaen. Man har veldig god utsikt over byen fra toppen av dette dyre og stilige byggverk.

Ingen kommentarer: