19 april 2008

Komplementærfarger

En diskusjon på Hvalers svaberg, mellom mine fettere og meg, om hva som er komplementærfarger, har nå fått sin løsning. Ingen tok feil og alle er glade. Simon og Harald påsto at rødt og grønt er komplementærfarger, mens jeg hevdet at rødt og grønt ikke er det. Wikipedia ga oss alle sammen rett -- det hele kommer an på hvilken fargemodell man går ut i fra. Jadda.

4 kommentarer:

Benedictus sa...

...og jeg tror det er det som har skilt oss i alle diskusjoner vi har hatt opp gjennom historien; vi har diskutert utifra forskjellige modeller! Jodu!

Josteinm sa...

Ingen tok feil? Den som hevdet at rødt og grønt ikke er komplementærfarger tok vel feil? I og med at de faktisk er det...

Dag sa...

Rødt og grønt er komplementærfarger i en fargesirkel, så jeg tok feil da jeg trodde de ikke var komplementærfarger. Men jeg hadde likevel rett, for de er ikke komplementærfarger i fargesirkelen jeg snakket om.

elisabeth sa...

orange og lilla er også komplimentærfarger. og blå og gul.
Og hva er så komplimentærfarger? JO! farger som fremhever hverandre... I en dyktig matvare butikk vil nemlig de ansatte være opplært til å legge disse fargen ved siden av hverandre i fruktdisken. For å gjøre oss oppmerksompå at; hallo ! vi er her.. KJØP MEG!