12 november 2007

Håndsignaler i trafikken

På fredag var jeg litt uoppmerksom på vei mot en rundkjøring og kjørte inn selv om det kom en bilist med tilhenger fra venstre. Han måtte muligens bremse litt da jeg smatt inn foran ham, uten at jeg er helt sikker på det. Uansett så jeg i speilet at han viste meg det internasjonale håndsymbolet som betyr noe sånt som «nå kjørte du feil!». Men kan dere fortelle meg om det finnes en tilsvarende gest som betyr «du har helt rett, unnskyld»?

8 kommentarer:

Arvid Høidahl sa...

Jeg har hatt bruk for en slik gest, jeg også. Kanskje den må finnes opp?

Lars sa...

Det er samme symbol.

Dag sa...

Aha, selvfølgelig!

RC sa...

Hva med å vise "thumbs up"? Kan kanskje oppfattes provoserende... men det er jo ikke ditt problem ;)

Dag sa...

Men målet er jo å beklage, ikke provosere enda mer.

RC sa...

Tommelen opp kan jo bety: "du har rett!" Problemet er at den andre part kan tro du er spydig... og det er her jeg mener at det kan jo ikke du noe for.

Dag sa...

Det skjønte jeg, men derfor er tommel opp en dårlig løsning. Jeg er ute etter noe som ikke kan misforstås.

Hva med «du kjørte feil»-tegnet fulgt av ok-tegn (tommel og pekefinger i ring)?

the aune family sa...

jeg tenkte på "hands up" jeg, kanskje det hadde vært noe...for å uttrykke jeg gir meg over... vel må fortelle at det er verre å gjøre sånne ting med flere felt i veien. Første gang jeg skulle kjøre i Bergen var en lørdag i rushen, kanskje ikke godt planlagt, men ihvertfall holdt jeg på å smashe inn i en mercedes i rundkjøringa, var bra stresset, og særlig da den la seg i feltet ved siden av meg...ble litt svett...bergensere bruker ikke være redde for å si fra...men det gikk bra... ble en lang kommentar...uansett, lykke til videre med kjøringen...kanskje du kunne stukket innom en kjøreskole for å spørre hva de anbefaler??? :)