30 januar 2007

Aftenposten om Apocalypto

Aftenpostens filmanmelder Per Haddal, støtter også Olav Kjeldsen:
Blindt tilsyn:

Fredrikstad kino blir år etter år kåret som landets beste til å skape liv og røre rundt seg, med entusiasten Kjeldsen som primus motor. Han vet også å ta ansvar for at folk ikke går på kino, selv om Medietilsynet, som holder til i den samme byen, slipper "Apocalypto" fri, uten forstand.

4 kommentarer:

Martin André Lindau sa...

Hei!

Ettersom du forsvarer Kjeldsen sin avgjørelse, så formoder jeg at du har sett filmen....

Dag sa...

Nei, det har jeg ikke. Jeg forsvarer avgjørelsen ut i fra Kjeldsens redaktøransvar og begrunnelse. Han har dessuten ikke bare brukt sitt eget (og sine medarbeideres) skjønn, men også sendt en klage til Barneombudet for å få en kvalifisert uttalelse, og ombudet er enig med Kjeldsen. Det er også, som sitert over, Per Haddal i Aftenposten.

Martin André Lindau sa...

Jeg så filmen her om dagen, og det som slo meg var at dette var en typisk "Mel Gibson" film. Så spørsmålet burde egentlig være, er om filmer som han er medvirkende i burde ha 18års grense, ettersom filmen ikke er særlig mer voldelig enn det det pleier å være når han er med.

Dag sa...

Jeg tror det er noen flere filmer som burde hatt 18-årsgrense enn de som får det. Gibson-filmene er kanskje iblant dem. Passion of the Crist var jo også utrolig voldelig.