17 mars 2008

Uten tilsatt sukker

Jeg vil klage på mat og drikke uten tilsatt sukker.

Det er sleipt når man lager produkter som gir seg ut for å være noe annet enn det de er. For en stund siden var det en del artikler i avisene om revet ost som ikke er ost. Det ligner bare veldig på revet ost, og så heter det "Revet" (500 g) eller noe sånt. Produsentene satser på at folk skal ta feil og tro det ekte vare, men det de kjøper er billig og usunt kokosfett.

Og nå dukker jevnlig opp produkter som "ikke er tilsatt sukker". Assosiasjonen jeg får da, er at man har klart seg med det sukkeret som naturlig finnes i maten. (Mer bær, mindre sukker.) Raffinert sukker jo fy-mat, mens dette er naturlig og kanskje til og med sunn mat. Det høres jo nesten ut som at det ikke er tilsetningsstoffer i maten.

Men her har jeg tatt veldig feil. En dag tok jeg en titt på ingrediensene og så at i stedet for å tilsette sukker, har de brukt godt gammeldags kunstig søtningsmiddel. Tror du "Ketchup med søtningsmiddel" hadde solgt like godt? Ketchup Light, kanskje, eller Ketchup Max? Solo Super uten tilsatt sukker er i grunn Solo med Suketter. Til orientering.

Ingen kommentarer: