07 oktober 2007

Bilder fra Sardinia

Nå er det såpass lenge siden min kjære kone og jeg var på bryllupsreise at det er på tide å mimre litt. Vi dro, som tidligere nevnt, til Sardinia og byen Alghero. Alghero uttales forøvrig med g, ikke dsj, som jeg trodde før vi dro. Men nok om det.

Først vil jeg skryte litt av vår reisebok, Eksotiske Sardinia. Den er skrevet av en dame som har tydeligvis har forelsket seg litt i Sardinia, og den inneholder blant annet en del ferdig planlagte reiseruter som var til god inspirasjon, i tillegg til historie, beskrivelse av steder, telefonnumre, adresser og alt det vanlige. Denne boken skulle bli til stor glede.

Sardinia er er ordentlig likanes sted. Vi (jeg) var litt sent ute med å prøve å leie bil via det verdensomspennende Internettet, så det måtte vi gjøre på stedet. Det enkleste hadde vært å ta en prat med Star Tour som hadde avtale med et eller annet firma og tilbød en liten bil i en uke for 240 euroer. Men det enkleste er ikke alltid det beste. Vi tok telefonen og reiseboken fatt og fant ut at Europcar var 40 euroer billigere. Med en Fiat Panda og vår splitter nye GPS var vi dermed klare for å kjøre land og strand omkring.

GPSen var en genistrek. Selv om man kan kjøre feil likevel og noen ganger får litt upraktiske veivalg, gir det en veldig god følelse alltid å vite hvor man er. Ikke minst når man på jakt etter en bestemt restaurant havner i italienske gater så trange at jeg følte at det nesten ikke var plass til vår Fiat.

Det er masse å fortelle, men jeg skal ikke kjede dere med for mange detaljer. Jeg skal kjede dere med å fortelle om mat: På en bar ved en strand hadde de hestekjøtt på menyen. Det smakte godt ved stranden, og enda bedre på en bedre restaurant vi dro til en annen kveld. Dessuten fikk vi smake på rå kråkebolle, grovt wienerbrød og ost med insektegg. Sistnevnte var en sardisk spesialitet som godt kan forbli sardisk. Spedgris spiser jeg derimot gjerne igjen. Og pasta med diverse sjømat.

Men nok om det. Her er noen bilder. Dobbeltklikk på bildeserien for å se billedalbum med kommentarer. Lesere med gmail-konto (alle som bruker Blogger) kan logge seg inn og se et kart i tillegg.

2 kommentarer:

Jon Erik Kristiansen sa...

ser at dere har hatt en flott tur til Sardinia.
Fine biler har jeg også sett.
Jon

Jon Erik Kristiansen sa...

Det gikk litt for fort. ordet biler skal være bilder...