20 august 2005

Politiske blogger

Er det bra jeg opplyser om andre blogger, sier dere? Blogger skal bli! Siden jeg ikke ser på fjernsyn (mer om det en annen gang, kanskje), så må jeg nemlig holde meg oppdatert om den fryktelig spennende valgkampen på annet vis, og mine kilder er for tiden Aftenpoften, Fredriksftad Blad, et par nettaviser og -- nytt av året -- diverse blogger.

På VG Nett, har en del av partilederen sine egne blogger. De sier stort sett det samme der som i leserbrev og andre steder, så de er egentlig ganske kjedelige og upersonlige. Ikke bryr de seg om kommentarene som folk skriver, heller.

aftenpoften.no har vært litt kulere. På TANKESMIE : blogg skriver norske tankesmeder (se forklaring på Wikipedia), og det er litt mer interessant, siden de er litt mer ideologisk orientert enn politikerne som hele tiden må komme med eller svare på utspill.

Til sist har vi de helt uavhengige bloggerne. De skriver naturligvis helt uavhengig om det er valgkamp eller ikke. Her er et knippe som jeg titter innom fra tid til annen:
Morbus Norvegicus (den norske syke) er en gjeng kristne gutter. Dem leser jeg fast.
Noe annet leser jeg ikke like ofte.
Bjørn Stærk er en smart, gammel kjenning fra tidligere tider, da jeg var aktiv på FIX (en BBS).

Til sist, et sitat fra debatten mellom Dagfinn Høybråten og Kristin Halvorsen, fanget opp av en siste blogg:
hablog (som jeg nesten ikke har lest noe av):

"Høybråten: 'Så toleranse er det SV til enhver tid mener?'

Halvorsen: 'Hmm. Ja. Ja. Det er vel egentlig det jeg mener.'"

Ingen kommentarer: