31 desember 2006

Bilder fra slutten av året

Seutelven fløt over sine bredder idag, ihvertfall den delen av breddene som skiller elven fra hagen her. Det var artig å se den flyte over via et kumlokk inne på naboens tomt.



Og med det samme jeg var ute og fotograferte, tok jeg et par bilder av gjenstander som på nåde har overlevet 2006, men som neppe får eksistere ut neste år.



Forøvrig, godt nytt år!

30 desember 2006

Test ditt gehør for det nye året

Mitt nyttårsforsett for 2007 er å få bedre gehør. Eller, det kunne vært det hvis jeg hadde drevet med nyttårsforsetter. Det jeg egentlig trenger, er vel å bli flinkere til å innlede blogginnleggene mine. I alle fall, hvis du har lyst til å teste ditt gehør, og/eller evne til å skille toner ifra hverandre, kan du gjøre det her, på Det verdensomspennende Internettet:
Test your musical skills in 6 minutes
Test your pitch perception abilities in 3 minutes

Misfornøyd med første gangs resultat på begge testene, har jeg tatt dem to ganger. Mine musical skillz er på 86,1% rett (72% første gang, med annen musikk i bakgrunnen). Mine pitch perception abilities er å kunne skille på 0,83 Hz (1,2 Hz på første forsøk).

26 desember 2006

Julelys, julegaver og vold

En kort juleoppdatering:


1. Hvordan få tre ivrige barn med å være lommelykt til å være stille? Be dem leke røvere som må hviske til hverandre.

2. Nå i julen og på fødselsdagen min har jeg blitt utsatt for en ny gavetrend. Jeg liker vanligvis å få bøker, men dette året har faktisk bøkene jeg har fått begynt å bekymre meg. Altså, hva sier det om meg at jeg får bøker med titler som Hvor mye veide Elvis da han døde og Toilets of the world? Hvor kommer ideen fra at denslags skulle interessere meg? Dette er jo et tankekors, men en virkelig tankevekker er at, jo, det er faktisk artige bøker. FørstnevnteSistnevnte verk ligger nå behørig plassert på badet, og dere kommer til å angre når jeg begynner å sitere fra sistnevnteførstnevnte!

3. Voldsfilosofisk tilsvar fra min nevø Andreas, konfrontert med påstanden at han ikke finnes: Jeg fins! Jeg slåss, så jeg fins!

11 desember 2006

Tur til Hvaler

Min sporty elskede og jeg var en tur på Kuvauven for et par uker siden for å nyte vind og godt vær. Vi kan også anbefale fiskesuppe på Skjærhallen. I det siste har jeg vært slapp til å fotografere ekskursjonene våre, derfor satte jeg kameraet til å ta bilder med ett-minutts-intervaller. Det ble ganske mange bilder av himmel, men det ble likevel et ganske vellykket eksperiment.