29 august 2006

Hvor mye snakker menn og kvinner?

Flere myter går i vasken: Har du hørt den om at kvinner bruker 20.000 ord om dagen og menn bare 7.000, og derfor har mannen nesten brukt opp sin kvote når han kommer hjem fra jobben, mens kona har 10.000 igjen som hun må bruke opp?

Før jeg i det hele tatt tenkte på at dette kunne det vært artig å sjekke opp, snublet jeg over noen websider hvor en Mark Liberman har gjort en grundig undersøkelse av hvor disse og lignende påstander kommer fra. De beste forslagene han har funnet er at opphavet muligens er en vits eller et konstruert eksempel. I alle fall har det ikke dukket opp noe forskning som støtter påstanden. Tvert imot finnes det noe materiale som antyder at menn faktisk snakker litt mer.

Her er Libermanns grundige serie i Language Log: en, to og tre. (Via Mind Hacks.)

28 august 2006

Hoi

Etter en slitsom og bra ungdomskonferanse i menigheten, avsluttet min kjære og jeg helgen på fotballkamp sammen med en gjeng andre hyggelige folk. FFK - Start 4-0 var god valuta for pengene for oss alle unntatt den ene Start-supporteren som vi hadde med. Som på forrige kamp, begynte det å regne, men denne gangen holdt jeg (vi) meg (oss) varm(e) etterpå (om ikke tørr(e)) og ble derfor ikke forkjølet.

25 august 2006

Men godt er det okke som

Hvitløk er de intellektuelles ketchup.
- Ingrid Espelid Hovig

24 august 2006

Utsuging

Igår ga jeg blod for første gang. Riktig hyggelig var det. Jeg lærte at jeg har blodtype 0, Rhesus negativ (ikke positiv som jeg hadde for meg). Det gjør at jeg er velegnet som donor av blod, men ikke like egnet som mottaker. Men i alle fall er det sunt å gi, for hvis kroppen senere får et stort blodtap, er den trent på å produsere nytt blod. Dessuten har jeg høy hemoglobinverdi og gode jernlagre i kroppen.

15 august 2006

Tilbake fra ferie



Hei igjen. Nå har jeg visst ikke skrevet noe siden jeg hintet til at min kjære og jeg ble sammen igjen. Takk for gratulasjonene. Til vennlige sjeler og pekere som hadde andre forslag: Hyggelig med omtanken, men jeg hørte aldri på dere.

Her er en oppdatering av hva som har skjedd siden sist:


Vi/jeg har vært på et antall konserter:
Bjørn Eidsvåg på Hvaler hvor vi var sammen med Nina og Kurt - kjempebra konsert (og fantastisk lyd)
Serena-Maneesh, Ralph Myerz and the Jack Herren Band, samt Corazón på Månefestivalen - SM var veldig artig å høre, RMatJHB var kjempebra og C var en fin opplevelse.

Man har vært på kino:
Superman Returns er en bra film til Supermann-film å være.


Vi har vært på ferie:
Først var vi en tur hos svigers i Grimstad. Der var det som vanlig superhyggelig og deilig å være. Så har jeg vært en tur hos min bror og familien i Uppsala. Kjempegøy å leke med ungene som er fullstendig propell stort sett konstant, men litt mindre gøy å få diaré.


Og innimellom har man vært på sjøen, for eksempel for å feire at feriegjest Anders skulle gifte seg.