31 august 2005

Tilbud idag: Gratis Opera

Webbrowseren Opera er 10 år og feirer med å dele ut gratis registrering. Bort med reklamen på toppen av siden, endelig!
Opera 10-year online anniversary party

Jeg bruker Firefox til å surfe med, men det er kun fordi Opera umiddelbart mangler et filter som tok bort reklame fra websidene.

29 august 2005

Miljöradikalerna de Gula

I anledning Bjørnar Pettersens utdrikningslag i fjor høst, skrev Harald et politisk manifest som Bjørnar måtte lese opp i Uppsala sentrum. Det er hysterisk morsomt. Et lite utdrag:

"Vi kämpar för en skattepolitik som innebär att alla är med och betalar för samhällets kostnader. En skattepolitik som innebär att alla betalar samma procentsats. En skattepolitik som innebär att du och jag skär av 50 % av vår inkomst och med glädje skänker den till staten. Målet är att Sveriges alla skattebetalare efter skatt skall ha 50 % kvar av sin intäkt. 50 % som man kan använda på precis vad man vill."

Les resten.

26 august 2005

En litt trist dag

I morgen tidlig drar Marianne til Irland, og i går kveld så jeg henne for siste gang på en god stund. Vi laget fotoalbum fra vår glimrende ferie på Bornholm og i København, så jeg har ihvertfall noe å mimre til mens hun er borte. Nå er det en litt trist Dag, men det blir jo gøy for henne å oppleve hjemmesykepleie, puber og alt mulig annet i Irland.

God tur, min kjære!


Hos en sykkelutleier var tandemer reservert for handicappede, men vi fant en annen som ikke var så diskriminerende.

Perfekt vær (det var i grunn perfekt til og med når det regnet).

20 august 2005

Politiske blogger

Er det bra jeg opplyser om andre blogger, sier dere? Blogger skal bli! Siden jeg ikke ser på fjernsyn (mer om det en annen gang, kanskje), så må jeg nemlig holde meg oppdatert om den fryktelig spennende valgkampen på annet vis, og mine kilder er for tiden Aftenpoften, Fredriksftad Blad, et par nettaviser og -- nytt av året -- diverse blogger.

På VG Nett, har en del av partilederen sine egne blogger. De sier stort sett det samme der som i leserbrev og andre steder, så de er egentlig ganske kjedelige og upersonlige. Ikke bryr de seg om kommentarene som folk skriver, heller.

aftenpoften.no har vært litt kulere. På TANKESMIE : blogg skriver norske tankesmeder (se forklaring på Wikipedia), og det er litt mer interessant, siden de er litt mer ideologisk orientert enn politikerne som hele tiden må komme med eller svare på utspill.

Til sist har vi de helt uavhengige bloggerne. De skriver naturligvis helt uavhengig om det er valgkamp eller ikke. Her er et knippe som jeg titter innom fra tid til annen:
Morbus Norvegicus (den norske syke) er en gjeng kristne gutter. Dem leser jeg fast.
Noe annet leser jeg ikke like ofte.
Bjørn Stærk er en smart, gammel kjenning fra tidligere tider, da jeg var aktiv på FIX (en BBS).

Til sist, et sitat fra debatten mellom Dagfinn Høybråten og Kristin Halvorsen, fanget opp av en siste blogg:
hablog (som jeg nesten ikke har lest noe av):

"Høybråten: 'Så toleranse er det SV til enhver tid mener?'

Halvorsen: 'Hmm. Ja. Ja. Det er vel egentlig det jeg mener.'"

19 august 2005

Nok en blogg

Nå har Marianne fått seg en blogg: http://missfinne.weblogg.no/
Se frem til rapporter fra et spennende opphold i Irland og muligens også stoff for dere sørlendinger.

(Jostein skal ha takk for den gamle websiden så lenge den varte.)