31 januar 2005

Innlegg til min tidligere spalte i Ny Veg

Jeg har nevnt at jeg skulle legge ut noen av de gamle spaltene jeg har skrevet for Ny Veg, medlemsbladet til Kristelig Folkepartis Ungdom. Nå er det gjort, og siden spaltene altså er gamle, har de havnet direkte i arkivet. Men for å spare dere for å måtte rote der, er dette noen linker direkte dit vi skal:
Usett
Drikkepress
Sjelefred

27 januar 2005

Apropos gifteringer

Dette er i grunn en giftering jeg ikke ville hatt:
Lord of the Rings: The One Ring. Minner meg litt om de som synes sangen "Hon är så söt när hon sover" av Bo Kaspers Orkester er så fin at de vil ha den spilt i bryllupet sitt. Det er bare det at siste setning snur hele den fine teksten på hodet ("Det här kommer aldrig fungera, det är så det brukar va.").

21 januar 2005

Hvorfor er Supermann så lat?

Supermann kunne gjort mye mer godt for menneskeheten, men damene tar for mye energi.
http://futureboy.homeip.net/frinkdocs/#Superman

19 januar 2005

Svipptur

På mandag var jeg en svipptur til Bardufoss med jobben. Det føles litt absurd å dra fra Fredrikstad til Troms og tilbake på én dag.

18 januar 2005

Litt aktivitet

Siden mine gamle websider på www.fix.no for tiden (og muligens også fremtiden) ikke ligger på nett, så får jeg legge ut litt ting her i blog-form. I det siste har jeg skrevet litt for KrFUs medlemsblad, Ny Veg, og noen av de spaltene tenker jeg å legge ut. Kanskje noen bilder etter hvert også. Men ikke regn med at jeg poster her særlig ofte.

Ikke helt patent

Det er patentdirektiv-tider, og jeg har lovet dere noen ord om temaet. Både her og der debatteres om man skal få ta patent på liv, programvare og andre vesentlige og uvesentlige ideer. Prinsippebatten er viktig, for temaet er kontroversielt. Men også enkeltpatenter kan vekke litt ekstra oppmerksomhet. Et patent som nylig fikk en pris for unødvendig forskning, ble utstedt i 1977: US Patent nr. 4.022.227, et patent som dekker en måte å lage hentesveis på.

Metoden består i å dele det gjenværende håret inn i tre deler. Disse legges oppå hverandre på en slik måte at det dekker den bare delen av hodebunnen. Deretter påføres hårspray, og vips er det umulig å oppdage hvor tynt håret er. Genialt, men det bekymrer meg at oppfinneren har enerett på å gjøre dette. For hvis jeg blir tynn i håret, kan han kanskje nekte meg å tildekke min bare skalle på denne snedige måten.

Spørsmålet er dessverre aktuelt, for jeg har tenkt på en ting i det siste. Jeg lurer på om jeg har begynt å få tynnere hår. Egentlig har jeg lurt en god stund, men jeg har ikke turt å spørre noen ennå. Dere er faktisk de første som får vite om disse kvalene. Grunnen til at jeg kvier meg for å spørre, er at jeg er redd alle andre for lengst har sett hodebunnen gjennom håret mitt. Bare ikke jeg. Ingen av dere har sagt noe heller, skånsomme KrFUere som dere er.

Frisøren min har lagt ytterligere sten til byrden. Hun har gått under jorden og etterlatt meg seende ut som et Beatles-medlem. Men selv om det er lenge siden jeg har klippet meg, innbiller jeg meg at jeg faktisk ser ganske ok ut. Og det er egentlig en grunn til bekymring. Håret mitt er i ferd med å bli tynnere, og jeg forsøker ubevisst å skjule det ved å øke lengden.

Hvis det virkelig er slik, står jeg i fare for å bli en mann med hentesveis. Jeg begynner sikkert bare med å dekke over en liten flekk, men gradvis utvikler det seg til å bli en uhyrlighet. Helt uten at jeg skjønner hvor merkelig det ser ut. (Dette er en metafor som passer på mange negative fenomener som oppstår litt etter litt. Som lesere av Ny Veg er dere nok så engasjerte at dere driver og trekker mange fruktbare paralleller allerede.)

Den eneste måten å komme til bunns i problemet på, er å ta tiden til hjelp. Mens jeg venter, skal jeg ta meg en studietur på Stortinget. Fra publikumsplass på galleriet har man nemlig utsikt over Øystein Hedstrøms mesterverk av en frisyre. Hvis ting går den veien for meg, skal jeg være forberedt.

En ting er i hvert fall klart: Jeg akter ikke å trimme bort alt håret hvis jeg blir tynn på toppen. Jeg synes det langt mer sympatisk å ha måne, og barbert skalle er nittiårenes hentesveis. Det er litt synd at det er så mange færre menn med måne nå enn det var før. Det må bety at de fleste enten barberer bort det lille håret de har eller skaffer seg tupé. Begge deler er i tilfelle temmelig stusselig. Hvis ikke det finnes et lite håp? Kanskje alle sammen bruker US Patent nr. 4.022.227.

01 januar 2005

Nytt år med masse kjærlighet


Det er stas med frusere, ja.